CO2 Extracts in Aromatherapy (Engelstalig) – Boek

En had je altijd al willen weten hoe geweldig aromatisch en bijzonder CO2 extracten zijn voor toepassing in de aromatherapie c.q. AromaZorg? Dan is dit het boek voor jou!

Studieboek CO2 Extracts in Aromatherapy

Dit bijzondere (Engelstalige) boek biedt jou, professional in aromatherapie en/of aromatische natuurgeneeskunde, inzichten in de specifieke eigenschappen, potentie en praktische toepassingen van ruim 50 CO2 extracten.

De wijze waarop aromatische oliën uit plantenmateriaal worden verkregen kan een belangrijke invloed hebben op de werking, de geur, kleur en eigenschappen. In dit boek besteed ik aandacht aan CO2 extracten, die soms diverse soorten inhoudsstoffen bezitten die we tot voor kort in de AromaZorg c.q. aromatherapie niet of niet goed kenden.

Cursusdag (Nederlands) 19 juni 2021
Aansluitend op dit boek kun je (gewoon in het Nederlands) op 5 juni 2021 een gezellige en leerzame cursusdag bijwonen op de mooie locatie van de Rotterdamse Munt in Rotterdam, een geweldige plantentuin, waarin je kennis maakt met de meest geurige en verfijnde CO2 extracten, waar ze verschillen van “gewone” essentiële oliën en leert hoe je ze kunt toepassen. Meer informatie op ons scholingenprogramma of via email.

Door het plantenmateriaal wordt carbondioxide (koolzuurgas) gepompt dat onder druk in de gasvorm blijft, maar de kwaliteiten van een vloeistof ontplooit. Bij een bepaalde druk i.c.m. temperatuur ontstaat een overgangsfase tussen vloeibaar koolzuur en gasvormig koolzuur. Hoe hoger de druk, des te meer oplossend vermogen van in koolzuurgas oplosbare moleculen. Bij verlaging van de druk slaan de plantenbestanddelen neer en vervliegt het koolzuur, dat opgevangen wordt en hergebruikt.

CO2 extractie kent enkele belangrijke eindproducten:

 • Select – gewonnen met relatief lage druk. Een Select extract (aangeduid als CO2-se) bevat de vluchtige in CO2 oplosbare moleculen. Hoewel het eruit ziet en gebruik wordt als een essentiële olie van conventionele winning, heeft het een vaak rijkere samenstelling en vrijwel altijd een rijkere geur. Er bestaat ook een sub CO2 extract, dat lijkt op het select extract.
 • Total  – wordt met hogere druk gewonnen. Een Total extract (aangeduid als CO2-to) bevat alle in CO2 oplosbare moleculen, dus ook wassen en pigmenten of andere werkstoffen. Totals lijken erg op het kruid zelf.

CO2 extracten hebben door hun specifieke moleculen een enorme medicinale potentie en rijk geurprofiel, die in ze voor de aromatherapie en de fytotherapie heel interessant maakt.
Ook in de zorg werk ik veel met de extracten. Ik gebruik ze ondermeer voor mond- en huid/wondzorg. Hun bijzondere geurprofiel, zo lijkend op de oorspronkelijke plant, leent zich ook uitstekend voor geuromlijsting van geleide ontspanning en het oproepen van autobiografische herinneringen, zoals in de ouderen- en dementiezorg.

Dit boek legt je gedetailleerd (in het Engels) uit:

 • Hoe CO2 extracten gemaakt worden.
 • Wat voor werkzame stoffen ze bevatten.
 • De verschillen en overeenkomsten met essentiële oliën.
 • Over hun vaak exquise geurprofiel.
 • De eigenschappen van CO2 extracten.
 • Welke toepassingen en doseringen je kunt gebruiken.
 • De veiligheid en andere bijzonderheden.
 • Over casuïstieken en toepassingservaringen.
 • Voorbeelden van succesvolle recepten en bereidingen van mij en diverse collega’s van over de hele wereld.

Lees wat mijn wereldwijd gerespecteerde collega Salvatore Battaglia van dit unieke boek vindt ophttp://www.salvatorebattaglia.com.au/co2-extracts-in-aromatherapy-50-extracts-for-clinical-applications/?fbclid=IwAR1ZR3K7OsZwrrZMsAs_J1OTZ1FChhzHRiM3n3z8Hs7Zh9TN-3gc8Hnf4QU

Verkrijgbaar voor de adviesprijs van 49,95 euro excl. verzendkosten.
Aanbieding: nu tot 21 april 2021 slechts 44,95 excl. verzendkosten.
Je kunt het bestellen door een email te sturen naar info@kicozo.nl. Je ontvangt dan een betaallink. Na betaling sturen wij je het boek zo snel mogelijk op.

Dit boek is ook verkrijgbaar bij:
Chi Aromatherapie
Bol.com

Liever geen Engels?
Mocht Engelse vakliteratuur echt niet je ding zijn, dan vindt je ook diverse CO2 extracten in mijn in 2020 verschenen boek Klinische AromaZorg, Aromatherapie voor Zorg & Praktijk.
Zie: https://aromazorgzuster.nl/klinische-aromazorg-aromatherapie-voor-zorg-praktijk-boek/

Ook in mijn boek Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorgverlening staan enkele CO2 extracten beschreven.
Zie: https://aromazorgzuster.nl/boeken/complementaire-zorg-in-de-palliatieve-zorgverlening-boek/

NL – Welkom!
Wij hebben (nog) geen webwinkel, maar je kunt de prijzen op de website vinden in diverse categorieën. Je kunt je wensen kenbaar maken via de mail.
We leggen geen minimum bestelbedrag op zoals veel leveranciers. Iemand kan dus ook kleine bestellingen plaatsen. Dus het maakt niet uit of er 1 of 20 flesjes besteld worden, maar boven een bepaald bedrag sturen wij de order franko (zie de verkoopvoorwaarden via de link hieronder).
We vragen aan niet-zorginstellingen altijd vooruitbetaling.
We zijn vaak niet in staat om direct de andere dag te leveren. We zijn een tweepersoons bedrijf met veel passie maar ook zeer beperkte logistieke mogelijkheden. Er gaat dus wel wat tijd overheen en het is fijn als je daar rekening mee kunt houden. Echte spoedgevallen (terminale zorg) proberen we wel de volgende dag uit te leveren.
Dank  voor je begrip. Graag verwijzen we je naar de verkoopvoorwaarden voor details over leveringen, korting en verzendkosten, zie https://aromazorgzuster.nl/verkoop-voorwaarden/
Mocht je nog meer informatie wensen, dan hoor ik dat graag.

 

English – Welcome!
We are not a web shop (yet), but you can find the prices for our products on the product pages on this website. Orders are welcome through email.
You can order any quantity from small to large. We always ask payment in advance for shipments to all addresses outside of The Netherlands. Please enquire with our sales staff for your specific order.
Delivery times are variable. It can be very challenging in this time to ship products due to global delays in connection to the current pandemic.
We will always notify you on the status of the shipment.